5/9/2024
7 min
1. Webflows otroliga designflexibilitet och -frihet
Webflow ger designers stor frihet att skapa snygga, responsiva hemsidor utan kodning. Dess gränssnitt (UI) fokuserar på att skapa saker visuellt, så det finns ingen anledning att stressa över kodningsregler eller ifall det kommer att se bra ut i olika webbläsare.
Designers som använder Webflow kan visa sina kunder live-hemsidor direkt eftersom det är enkelt att göra ändringar i realtid. Dessutom kan de skapa designs som enkelt går att omvandla till riktiga hemsidor.
Det är uppenbart – ingen annan hemsidebyggare kommer i närheten när det gäller designflexibilitet och frihet. Webflow är byggt med designers (och deras utmaningar) i åtanke.
Vi gissar: du har någon gång försökt skapa, eller ändra, något på din hemsida och fått bevittna hur allt faller samman?
En av Webflows unika säljpunkter berör just detta – du kan ändra innehållet eller designen utan att förstöra hela hemsidan eller orsaka prestandaproblem. Det krävs att du är lite teknisk när det gäller att förstå designprinciper, men vi skulle våga påstå att det är ett rimligt pris att betala för en sådan fördel!
2. Inget underhåll
Webflow har inga plugins, inga teman och inga tredjepartsuppdateringar av något slag, vilket eliminerar majoriteten av säkerhetsproblemen som andra plattformar står inför.
Många byråer erbjuder "hemsideunderhåll" som en av sina kärnprodukter, men med Webflow finns det helt enkelt inget behov av en sådan tjänst eftersom Webflow tar hand om allt du skulle behöva "underhålla".
De sköter säkerheten och erbjuder dig deras egen hosting, så du behöver bokstavligen bara skapa designen.
När det gäller säkerhet ser Webflow till att du och ditt företag är helt skyddade:
- Webflow-hosting sker via AWS
- Varje webbplats på Webflow får omedelbart ett SSL-certifikat
- 99,99% up-time
- Automatiska säkerhetskopior
- Webflow är SOC 2 Typ II-certifierad av en oberoende tredjepartsgranskare
Med allt detta i åtanke kan du vara säker på att din webbplats är väl skyddad och att det inte finns några säkerhetsåtgärder du själv behöver vidta.
Webflow vill att du ska fokusera på att skapa digitala mästerverk, och de gör detta genom att lyfta det tunga arbetet från dina axlar.
3. Ingen kodning krävs
No-code- eller low-code-trenden växer exponentiellt varje dag, vilket är exakt varför Webflow och liknande verktyg blir alltmer populära.
Populariteten för no-code-trender har tredubblats under de senaste 10 åren, och detta är bara början eftersom, låt oss vara ärliga – varför spendera tid och pengar på att lära sig koda eller anlita en utvecklare när det finns en plattform som låter dig skapa nästan vad som helst utan att skriva en enda rad kod?
Visst, världen är inte helt svart och vit, och det finns typer av hemsidor som kräver custom-kod, men med tanke på dagens teknik kan vi säkert säga att tiden kommer när alla typer av sajter kan skapas utan att skriva en enda rad kod.
Webflow är för närvarande ledande inom no-code-webbutveckling, eftersom det låter designers kontrollera allt, som design och innehåll, helt på egen hand. Detta innebär att du inte behöver anlita andra utvecklare för att bygga eller fixa din hemsida.
Om du vill bygga en ganska enkel hemsida finns det mallar som du kan använda, eller så kan du bygga den från grunden själv. Men kom ihåg: för mer komplexa utföranden behöver du bekanta dig med HTML, CSS och eventuellt JavaScript.
Som tur är lär Webflow Universitys kurs Webflow 101 ut grunderna i kodning och design. Det är bra för nybörjare eftersom du kan börja med enkla uppgifter och sedan gå vidare till svårare.
Webflows no-code-system låter designers briljera genom att skapa utmärkta användarupplevelser. De tekniskt svåra delarna är redan lösta, så webbutveckling går snabbt och smidigt.
4. Inbyggt CMS
Webflows Content Management System (CMS) är högt uppskattat av designers, utvecklare och content creators tack vare alla dess fördelar. En av de främsta? Användarvänligheten.
Den visuella redigeraren tillåter anpassade layoutdesigner och innehållshantering utan kodningskunskaper, vilket gör det möjligt för flera teammedlemmar att uppdatera hemsidan med minimal risk för fel.
En annan fördel är flexibiliteten – användare kan skapa skräddarsytt dynamiskt innehåll som bloggar, nätbutiker eller portföljer. CMS hanterar hemsidor smidigt och möjliggör enkel innehållshantering även när sajten växer.
Vidare integreras Webflows CMS sömlöst med verktyg och plattformar, vilket underlättar anslutningar till marknadsföringsverktyg, analyssystem och tredjepartsapplikationer för att förbättra arbetsflödet.
CMS är dessutom hostat på Webflows snabba servrar, vilket säkerställer konsekvent webbplatsprestanda och up-time.
Sammanfattningsvis är det så enkelt att vänja sig vid ett centraliserat system som Webflows. Vanligtvis, om du vill använda ett CMS-system, måste du ansluta ett tredjeparts-CMS till din hemsida. Med Webflow har du bokstavligen allt på ett ställe.
När du har satt upp CMS enligt bästa praxis blir det superenkelt att skapa nya sidor – i 80% av fallen handlar det bara om att dra information från CMS.
Denna intuitiva miljö är definitivt en av de främsta anledningarna till varför du bör överväga att byta till Webflow, särskilt om du redan har ett liknande system som involverar flera tredjepartslösningar.
5. Växande Webflow-community
Webflow-communityt är en av plattformens största tillgångar och erbjuder många fördelar för användare på alla nivåer, genom att skapa en otroligt stöttande atmosfär.
Oavsett om du precis har börjat eller är ett erfaret pro kommer du att upptäcka en skattkista av resurser och individer som är redo att hjälpa dig att lyckas. Communityt är fullt av tutorials, forum och webinars med tips och praktiska råd om hur du får ut det mesta av Webflow.
En stor fördel med att joina Webflow-communityt är det överflöd av material som finns tillgängligt. Dessa resurser, såsom videotutorials, bloggartiklar och detaljerade guider, täcker allt från designprinciper till avancerade utvecklingsstrategier. Detta underlättar färdighetsutveckling och håller dig uppdaterad med de senaste branschtrenderna och funktionaliteterna, vilket är något du definitivt kommer att behöva i din verktygslåda när ditt företag går in i nya tider och nya trender.
Nätverkande är en annan fördel. Med medlemmar som sträcker sig från designers till utvecklare och entreprenörer erbjuder communityt många möjligheter till kontakt, samarbete och idéutbyte. Detta kan bana väg för partnerskap, jobbmöjligheter eller nya projekt som bidrar till din personliga tillväxt.
Communityt är också en direkt kanal till Webflows team, som regelbundet tar till sig av användarfeedback för att förbättra plattformen och skapa en produkt som formas av dess användare.
Sammanfattningsvis erbjuder Webflow-communityt ett värdefullt nätverk för lärande, kontakter och personlig och professionell utveckling – en av de främsta anledningarna till att överväga att byta till Webflow.
Bonus: 6. Skalbarhet
Webflow utmärker sig genom sin skalbarhet, vilket gör det till ett toppval för företag som satsar på tillväxt. En av de främsta egenskaperna är dess förmåga att anpassa sig till team av alla storlekar.
Det bästa med Webflow (som också gör det extremt skalbart) är att det låter designers, utvecklare och content creators samarbeta effektivt. Designers kan skapa hemsidor utan att förlita sig på mallar, vilket eliminerar behovet av att börja från grunden – en flexibilitet som uppmuntrar kreativitet och innovation och skapar en miljö där varje teammedlems talang får lysa!
För större organisationer erbjuder Webflows Enterprise-plan avancerad säkerhet och support, vilket tillgodoser företag som prioriterar dessa aspekter (och mycket mer som vi kommer att tala om senare).
När företag växer gör Webflow det möjligt för deras hemsidor att utvecklas och förbättras utan att kräva omfattande omstruktureringar. Dess snabba hosting snabbar upp laddningstider och förbättrar prestandan på serversidan, vilket förbättrar användarupplevelsen drastiskt.
Ett exempel på Webflows imponerande skalbarhet är Webflow Team Templates, där företag kan hantera design över olika projekt och enkelt uppdatera sin varumärkesprofil.
Ett annat exempel är hur Webflow kan öka en designers värde genom att låta dem upptäcka och lösa problem, och säkerställa att hemsidor är optimerade för mobila enheter. Detta är särskilt viktigt då 73% av användarna tenderar att lämna en hemsida om den inte ser bra ut på deras smartphones.
Webflows anpassningsförmåga passar företag i alla tillväxtstadier, från mindre team till stora företag. Med funktioner som Team Templates, smidigt samarbete och robusta säkerhetsåtgärder ger Webflow företag möjlighet att fokusera på expansion och samarbete. Dess flexibilitet säkerställer att webbplatser förblir säkra och användarvänliga, vilket gör det möjligt för företag att upprätthålla en stark online-närvaro utan att behöva frekventa omstruktureringar eller byten.
Slutsats: varför borde du byta till Webflow?
Om vi för en sekund bortser från att Webflow dominerar i flera kategorier jämfört med andra webbplatsbyggare och istället fokuserar på dagens webbutvecklings- och underhållsindustri, kan vi se att no-code/low-code-trenden blir allt mer framträdande.
Och det är verkligen inte konstigt – företag finner det billigare och mycket mer praktiskt att hosta sina webbplatser hos företag som tar hand om alla aspekter av hosting och säkerhet. Dessutom är det mycket mer praktiskt för dessa företag att ha små in-house-team för produktion istället för stora produktionsteam med designers, front-end-utvecklare, back-end-utvecklare osv.
Självklart har alla sin egen preferens när det gäller hur man bygger sin online-närvaro, men det förändrar inte faktumet att det åtminstone är vettigt att överväga att byta till Webflow när vi talar om de kategorier som nämnts ovan:
- Du får designflexibilitet och frihet som ingen annan plattform erbjuder
- Absolut inget underhåll krävs från din sida (förutom content-underhåll)
- Inga team av utvecklare behövs för framtida förbättringar
- Inbyggt CMS som är otroligt användbart
- Ett community som inget annat
- Skalbarhet bättre än någon annan plattform där ute
Så det sammanfattar det hela – i dagsläget, 2024, är det helt logiskt att byta till Webflow ur flera aspekter, både ekonomiska och organisatoriska.
Behöver du hjälp med att göra bytet eller migrera från en annan plattform? Låt oss snacka så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig.
No-Code
Integration
Webflow
Innehåll
Redo att starta ditt projekt?